Antena 3 CNN Externe New York. Bunurile Annei Chapman sunt expuse într-un show dedicat spionajului

New York. Bunurile Annei Chapman sunt expuse într-un show dedicat spionajului

New York. Bunurile Annei Chapman sunt expuse într-un show dedicat spionajului
18 Mai 2012   •   13:21

FBI a prezentat la New York, în cadrul unei expoziţii dedicată agenţilor de spionaj, articolele personale ale Annei Chapman, femeia care a fost acuzată că desfăşura activităţi de contrainformaţii în favoarea Rusiei, relatează lifenews.ru.

"Doamna 007", Chapman a fost arestată în iunie 2010 şi trimisă în Rusia alaturi de alţi spioni ruşi, în schimbul unor agenţi americani, suspectaţi că desfăşurau misiuni specifice, în Moscova.

Printre articolele confiscate de FBI se numără cătuşele cu care Anna Chapman a fost arestată, o geantă dotată cu un dispozitiv secret de comunicaţii dar şi un laptop.
Acest laptop conţinea informaţii care au compromis-o definitiv pe Chapman, iar povestea capturării lui pare ruptă din filmele de acţiune.
Un agent FBI, care a jucat rolul unui spion rus, aliat al lui Chapman, a convins-o pe aceasta că laptopul ei avea nevoie de updatări imediate. În acest mod a clonat informaţii de importanţă majoră, care au dus ulterior la arestarea frumoasei rusoaice.

În Rusia, Anna Chapman este privită ca o eroină. Ea s-a implicat în activităţi caritabile şi deţine un editorial într-o revistă de afaceri.
De asemenea, roşcata, care are acum 30 de ani, cochetează cu televiziunea şi modellingul.
Cetăţenia britanică i-a fost retrasă, la scurt timp după arestare.

×
Subiecte în articol: FBI spionaj New York Moscova
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close