Antena 3 CNN Externe New York cere un ajutor de 30 miliarde dolari, după "uraganul cataclismic" Sandy

New York cere un ajutor de 30 miliarde dolari, după "uraganul cataclismic" Sandy

New York cere un ajutor de 30 miliarde dolari, după "uraganul cataclismic" Sandy
Sursa foto: Foto: Facebook
de M.Z.    |    13 Noi 2012   •   08:40

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a cerut luni un ajutor federal excepţional în valoare de 30 de miliarde de dolari, pentru a ajuta la reconstrucţia statului său devastat în urmă cu două săptămâni de uraganul Sandy.

"Am suferit o pierdere economică de aproximativ 30 de miliarde de dolari", a declarat Cuomo, referitor la consecinţele uraganului Sandy, informează AFP.

"Un ajutor excepţional adecvat s-ar ridica la aproximativ 30 de miliarde de dolari", a spus el cu privire la necesitatea de "a reconstrui infrastructura, locuinţele, de a ajuta consiliile locale pentru clădirile publice, precum şi micile întreprinderi". Acest uragan a fost "cataclismic", a adăugat guvernatorul.

Andrew Cuomo a insistat asupra faptului că economia statului New York "este importantă nu numai pentru stat, dar şi pentru ţara întreagă". "Cu cât mai repede se reface, cu atât mai bine este pentru stat şi pentru ţara noastră", a subliniat el.

Cererea sa a intervenit la trei zile după vizita efectuată joi la New York de preşedintele Barack Obama pentru a constata la faţa locului consecinţele uraganului care a lovit cu tărie coasta de nord-est a SUA, pe 29 octombrie, provocând moartea a peste 110 persoane.




×
Subiecte în articol: New York Barack Obama
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close