Antena 3 CNN Externe New York. Doi morţi şi nouă răniţi în urma schimbului de focuri de la Empire State Building

New York. Doi morţi şi nouă răniţi în urma schimbului de focuri de la Empire State Building

New York. Doi morţi şi nouă răniţi în urma schimbului de focuri de la Empire State Building
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
25 Aug 2012   •   10:41

Un bărbat concediat relativ recent şi-a ucis un fost şef vineri în stradă, în apropiere de Empire State Building, la New York, după care a fost ucis de poliţie, în urma unui schimb de focuri care s-a soldat cu nouă răniţi în acest cartier intens frecventat de turişti, relatează AFP.
   
Primarul din New York Michael Bloomberg, care a anunţat acest bilanţ într-o conferinţă de presă alături de şeful poliţiei Ray Kelly, a calificat incidentul drept o "teribilă tragedie" şi a precizat că bărbatul, în vârstă de 58 de ani, identificat ca Jeffrey Johnson, a fost "concediat în urmă cu aproximativ un an".
   
Imediat după ora locală 9.00 (16.00, ora României), acest "angajat nemulţumit (...) a tras în trei rânduri asupra unui fost coleg şi l-a ucis", a precizat Ray Kelly, adăugând că victima, în vârstă de 41 de ani, fostul şef al lui Jeffrey Johnson, a fost împuşcat în cap.
   
"Nu are nimic a face cu terorismul", a insistat Bloomberg, într-un oraş marcat pentru totodeauna de atacurile teroriste de la 11 septembrie.
   
Atacatorul, înarmat cu un pistol de calibrul .45, a fost urmărit ulterior de către doi poliţişti, alertaţi de un pieton.


   
Potrivit comisarului Kelly, când a văzut că aceştia se apropie, bărbatul a scos arma semiautomată "şi a tras asupra poliţiştilor, care au ripostat şi l-au ucis".
   
Bloomberg a mai declarat că unele dintre persoanele rănite "poate au fost (atinse) în mod accidental de către poliţişti".
   
El a denunţat, aşa cum o face în mod frecvent, "îngrozitorul număr de arme" aflat în circulaţie în Statele Unite.
   
Primarul din New York este un susţinător al controlului armelor de foc, iar legile din oraş sunt deosebit de stricte.
   
El a fost printre primii politicieni care au reacţionat faţă de atacul de la Aurora (Colorado), soldat cu 12 morţi, la sfârşitul lui iulie, când un bărbat a deschis focul într-un cinematograf.
   
"New York-ul este, aşa cum ştiţi, cel mai sigur mare oraş din ţară (...), dar nu suntem feriţi de problema naţională a violenţei armate", şi-a exprimat el regretul.
   
Empire State Building este una dintre cele mai vizitate atracţii turistice din New York. La intrarea în acest zgârie-nori, turiştii formează cozi lungi de aşteptare pentru a admira oraşul de pe clădire.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close