Antena 3 CNN Externe New York. Doi poliţişti, suspendaţi după ce au bătut un traficant de droguri (VIDEO)

New York. Doi poliţişti, suspendaţi după ce au bătut un traficant de droguri (VIDEO)

New York. Doi poliţişti, suspendaţi după ce au bătut un traficant de droguri (VIDEO)
Sursa foto: Politist
23 Ian 2010   •   16:41

Doi poliţişti din New York au fost suspendaţi după un incident care i-a făcut din nou de ruşine pe apărătorii legii din Statele Unite. Poliţiştii au lovit brutal un individ arestat şi încătuşat, în cursul unei operaţiuni dure împotriva traficanţilor de droguri. Incidentul a fost filmat de un vecin iar imaginile sunt acuzatoare.

Operaţiunea împotriva traficanţilor de droguri din Bronx nu a început prea bine: un suspect s-a refugiat în subsol şi a dezlănţuit asupra poliţiştilor un câine pitbull. Unul din agenţi a tras asupra câinelui, dar n-a reuşit decât să-l rănească. Din păcate, glonţul a rănit uşor alţi doi poliţişti, ceea ce i-a nervat pe oamenii legii. După ce toţi suspecţii au fost încătuşaţi, unul dintre ei a avut ghinionul să suporte descărcarea mâniei unora dintre agenţi.

Bătaia a fost filmată de locatarul unui apartament de la etajul blocului de peste drum. În apărarea lor, cei doi poliţişti au afirmat că suspectul i-a provocat, spunând că ei erau cei care ar fi trebuit împuşcaţi, şi nu câinele.

După ce imaginile au ieşit la iveală, şeful poliţiei din New York i-a suspendat pe cei agenţii bătăuşi. Doi sergenţi care asistaseră la incident fără nicio reacţie au fost trecuţi la munca de birou, o sancţiune dură în poliţia americană. "Pur şi simplu nu avem de gând să tolerăm aşa ceva", a declarat şeful poliţiei. Dar scandalul ar putea continua: un alt individ arestat în aceeaşi operaţiune susţine acum că a fost şi el bătut şi, probabil, toţi ceilalţi suspecţi îi vor urma exemplul.



Antena 3

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close