Antena 3 CNN Externe Locuitorii din New York se sufocă în fumul incendiilor din vestul SUA

Locuitorii din New York se sufocă în fumul incendiilor din vestul SUA

O pătură de aer contaminată cu fum și particule rezultate în urma arderilor acoperea, marți, metropola New York și mai multe zone din estul Statelor Unite și al Canadei.

Locuitorii din New York se sufocă în fumul incendiilor din vestul SUA
Sursa foto: Youtube
de Adrian Iclozan    |    21 Iul 2021   •   09:45

Fumul provine de la incendiile care afectează vestul Statelor Unite și Canada, informează AFP, citată de Agerpres

Serviciile de protecție a mediului din statul New York au emis pentru o alertă privind calitatea aerului, procedură activată atunci când sunt așteptate concentrații ale microparticulelor în suspensie mai mari de 35 de micrograme pe metru cub.

Potrivit unui specialist din cadrul acestor servicii, nu este un fenomen rar ca fumul provenit de la incendiile din vest să ajungă în regiunea newyorkeză.

În majoritatea cazurilor, aerul poluat rămâne însă la o înălțime suficient de mare, fără a-i afecta pe locuitorii marelui oraș.

Acum, norul de fum s-a plasat mai jos decât de obicei.

Se preconizează ca fenomenul să dispară miercuri odată cu sosirea anticipată a unui front de aer rece în regiune, potrivit unui purtător de cuvânt al National Weather Service, serviciului meteorologic din SUA.

Mai multe focuri de amploare afectează de câteva zile vestul Statelor Unite, în special statele California, Nevada şi Oregon, unde este localizat periculosul focar ''Bootleg Fire'', iar sezonul incendiilor de vegetație este de abia la început.

În Canada, peste 2.000 de persoane au fost evacuate în ultimele zile în provincia Ontario, cea mai populată din ţară, şi peste 200 de incendii sunt active în această provincie și în cea învecinată, Manitoba, potrivit datelor furnizate marți de autorități.

 

×
Subiecte în articol: nor de fum New York
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close