Antena 3 CNN Externe New York. Măsura de raţionalizare a benzinei a fost ridicată

New York. Măsura de raţionalizare a benzinei a fost ridicată

New York. Măsura de raţionalizare a benzinei a fost ridicată
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
24 Noi 2012   •   13:15

Primarul oraşului New York, Michael Bloomberg, a anunţat vineri că măsura de raţionalizare a benzinei, instituită în urmă cu două săptămâni, după uraganul Sandy, pentru a pune capăt cozilor de aşteptare de la pompe, a fost ridicată, relatează AFP.
   
"Peste 85 la sută dintre benzinării sunt operaţionale în prezent la New York, iar aprovizionarea cu benzină şi motorină va continua să crească", a anunţa biroul de presă al primarului într-un comunicat.
   
Încheierea raţionalizării va intra în vigoare sâmbătă. Aceasta prevedea ca maşinile cu plăcuţe de înmatriculare cu număr impar să se aprovizioneze în zilele impare, iar cele cu număr par în zilele pare.
   
O măsură similară a fost impusă în statul vecin New Jersey la 3 noiembrie, dar a fost ridicată la 13 noiembrie. În Long Island, aceeaşi măsură de raţionalitare a fost suspendată după opt zile.
   
După trecerea uraganului Sandy, la 29 octombrie, nervii şoferilor din regiune au fost puşi la grea încercare, multe benzinării rămânând închise. Adeseori au fost necesare până la zece ore de aşteptare pentru a cumpăra benzină din staţiile de alimentare deschise.
   
Sandy a avariat rafinăriile şi terminalele petroliere, creând dificultăţi de aprovizionare pe coasta de est a Statelor Unite.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close