Antena 3 CNN Externe New York: Şoferii de taxi au înşelat prin suprataxare milioane de clienţi

New York: Şoferii de taxi au înşelat prin suprataxare milioane de clienţi

New York: Şoferii de taxi au înşelat prin suprataxare milioane de clienţi
Sursa foto: taxi new york
17 Mar 2010   •   11:29

Mii de persoane care au fost înşelate de şoferii de taxi din New York prin dublarea tarifelor ar putea primi o parte din bani înapoi. Totuşi, şansele ca persoanele ce au plătit cash şi nu au păstrat chitanţele să mai primească despăguburi sunt minore.


Primarul Michael Bloomberg a anunţat că administraţia sa analizează modalitatea de rambursare a pasagerilor care au fost înşelaţi printr-o schemă folosită ani la rând fără a fi descoperită.
O veste bună va veni doar pentru un mic procentaj din cei 1.8 milioane de pasageri care au fost înşelaţi. Oraşul va putea să îi găsească pe cei care au folosit cărţi de credit, dar doar circa 20 procente plăteşte în acest fel.

"Nu ştiu cât de practic este să avem rambursări pentru persoane, dar vom încerca cu siguranţă să facem acest lucru- avem înregistrări,"arăta Bloomberg .

Comisia oraşului pentru tax şi limuzine a anunţat săptămâna trecută că a examinat datele de la dispozitivele GPS din taxi şi a descoperit că mii de şoferi au folosit la taxare un tarif dublu faţă de cel care era permis pentru cel puţin 1,8 milioane călătorii în ultimii doi ani.

Codul mai mare este menit pentru călătorii în suburbii, şi este de 80 de cenţi pentru o cincime de milă, faţă de 40 de cenţi pentru o cincime de milă în interiorul oraşului.

Suma medie cu care un călător a fost suprataxat este de 4,45 dolari. În total, călătorii au fost înşelaţi cu peste 8,3 milioane de dolari în 26 luni- perioada de când s-a impus folosirea sistemelor GPS în taxi.
Datele de pe căţile de credit sunt stocate doar pentru câteva zile, astfel că administraţia cooperează cu procesatorii de cărţi de credit pentru a identifica victimele.
Circa 3000 de şoferi sunt vinovaţi pentru majoritatea călătoriilor ilegale- au folosit tariful mai mare de peste 100 de ori.
Dar datele arată că 35.558 din cei 48.300 de şoferi din oraş cu licenţă au suprataxat cel puţin o dată. Datele au fost comunicate organelor de anchetă ce ar putea hotărî acuzarea şoferilor.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: New York Michael Bloomberg
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close