Antena 3 CNN Externe New York vrea să elimine taberele persoanelor fără adăpost din oraș

New York vrea să elimine taberele persoanelor fără adăpost din oraș

Oficialii orașului New York plănuiesc să elimine așezările improvizate amenajate de oamenii fără adăpost pe străzile orașului.

New York vrea să elimine taberele persoanelor fără adăpost din oraș
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    28 Mar 2022   •   14:13

Primarul Eric Adams a dezvăluit inițiativa care vine la o lună după ce a anunțat un plan de a elimina oamenii fără adăpost din sistemul extins de metrou al orașului, ca răspuns la atacuri și alte comportamente agresive, într-un interviu pentru The New York Times.

„Vom scăpa de taberele de pe străzile noastre și vom pune oamenii în condiții de viață sănătoase, cu servicii complete”, a spus el.

„Le spun agențiilor mele din oraș să facă o analiză bloc cu bloc, district cu district, să identifice unde sunt taberele, apoi să execute un plan pentru a oferi servicii oamenilor care se află în tabere, apoi să demonteze acele tabere.”

Adams nu a spus unde vor merge oamenii strămutați, iar oficialii au recunoscut că nu pot obliga pe nimeni să meargă la un adăpost împotriva voinței lor. Se aștepta ca efortul să înceapă în două săptămâni.

„Nu putem împiedica o persoană să doarmă pe stradă în baza legii și nu vom încălca această lege”, a spus el. „Dar nu poți construi o casă în miniatură din carton pe străzi. Asta este inuman.”

În cea mai recentă estimare din ianuarie 2021, orașul spunea că aproximativ 1.100 de oameni locuiau în parcuri și pe străzi. Majoritatea celor aproximativ 50.000 de persoane fără adăpost din oraș stau în adăposturi.

Oamenii care sunt fără adăpost și susținătorii lor au spus că eliminarea taberelor stradale are ca rezultat doar mutarea oamenilor dintr-un loc în altul.

×
Subiecte în articol: New York SUA persoane fara adapost tabere
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close