Antena 3 CNN Externe New York. Un moderator radio, premiat pentru mesajele de pe Twitter, în urma cutremurului din Haiti

New York. Un moderator radio, premiat pentru mesajele de pe Twitter, în urma cutremurului din Haiti

New York. Un moderator radio, premiat pentru mesajele de pe Twitter, în urma cutremurului din Haiti
04 Mar 2010   •   21:02

Platforma de microblogging Twitter a fost folosită deja cu succes pentru a aduna laolată oamenii la diverse mitinguri. Însă un moderator de emisiuni radiofonice din Haiti a utilizat Twitter pentru a informa întreaga lume cu privire la urmările seismului care a avut loc pe 12 ianuarie în ţara sa. Pentru maniera inspirată cu care a realilzat acest lucru, el a fost recompensat cu un premiu special, la New York, relatează AFP.

"Dedic premiul ţării mele", a spus moderatorul radiofonic în vârstă de 29 de ani, din Haiti, Carel Pedre. Miercuri seară el a primit premiul la categoria "acţiuni umanitare", în cadrul celei de-a doua gale anuale Shorty Awards. Aceasta a recompensat "excelenţa pe Twitter", însă nu are nicio legătură cu site-ul de microblogging.

Moderatorul a adăugat că Twitter trebuie folosit în continuare "pentru a salva vieţi şi pentru a schimba lumea". El este angajat la postul Radio 1. Mesajele sale pe Twitter pot fi urmărite la adresa @carelpedre.

Juriul care a desemnat câştigătorii Shorty Awards a fost format din Jimmy Wales, fondatorul Wikipedia, Craig Newark, fondatorul Craiglist plus o serie de personalităţi din lumea showbiz-ului, ca rapperul MC Hammer şi actriţa Alyssa Milano.

222.500 de persoane au murit în urma seismului de la 12 ianuarie din Haiti, conform celui mai nou bilanţ făcut public de Biroul Naţiunilor Unite pentru Afaceri Umanitare. Se estimează că reconstrucţia ţării va dura zece ani şi va fi necesar un efort considerabil din partea donatorilor, conform unui oficial al asociaţiei americane Habitat for Humanity.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Twitter haiti
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close