Antena 3 CNN Externe "Nice to see you. Long time no see". Întâlnire între Traian Băsescu şi Mahmood Abbas

"Nice to see you. Long time no see". Întâlnire între Traian Băsescu şi Mahmood Abbas

"Nice to see you. Long time no see". Întâlnire între Traian Băsescu şi Mahmood Abbas
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Ian 2014   •   13:35
Preşedintele Traian Băsescu a ajuns, marţi, la Ramallah. Şeful statului a fost primit la complexul prezidenţial al Teritoriilor Palestiniene, de către preşedintele Mahmood Abbas, informează Mediafax.

În momentul în care a fost primit de Mahmoud Abbas, preşedintele Băsescu a spus: "Nice to see you. Long time no see".

Preşedintele Băsescu a declarat, în timpul întâlnirii cu preşedintele Teritoriilor Palestiniene, Mahmood Abbas, că rostul negocierilor palestiniano-israeliene este să aducă pacea, nu să restabilească adevărul istoric.

"Este foarte uşor, când nu vrei să ajungi la un compromis, să te campronezi de istorie, dar rostul negocierilor palestiniano-israeliene este să aducă pacea, nu să restabilească adevărul istoric. Adevărul istoric poate rămâne în cartea de istorie", a spus Traian Băsescu.
   
Preşedintele a mai spus că România susţine fără rezerve iniţiativa secretarului de stat al Statelor Unite, John Kerry, şi că sunt cunoscute dificultăţile negocierilor de pace, dificultăţile teritoriale, privind refugiaţii, securitatea frontierelor sau statutul Ierusalimului.
   
"Toate sunt probleme delicate şi dificil de negociat. Punctul nostru de vedere, care este al tuturor celor care iubesc această regiune, este că niciuna din aceste probleme nu poate fi rezolvată fără un compromis care să aibă un singur obiectiv, două state, în securitate şi pace", a mai spus Traian Băsescu.

După această întâlnire, preşedintele mai are în program întâlnirea cu comunităţile românilor din Teritoriile Palestiniene şi Israel.


Anterior, preşedintele Traian Băsescu a depus o coroană de flori la Mausoleul fostului preşedinte Yasser Arafat.


×
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close