Antena 3 CNN Externe Nicholas Sarkozy, aspru criticat în Parlamentul European de Daniel Cohn-Bendit

Nicholas Sarkozy, aspru criticat în Parlamentul European de Daniel Cohn-Bendit

Nicholas Sarkozy, aspru criticat în Parlamentul European de Daniel Cohn-Bendit
16 Dec 2008   •   18:22

Copreşedintele grupului Verzilor din Parlamentul European, Daniel Cohn-Bendit, a denunţat, miercuri, cu vehemenţă politica în continuă schimbare a lui Nicolas Sarkozy, aflat în fruntea Uniunii Europene. Preşedintele francez a fost acuzat de Cohn-Bendit în privinţa bilanţului acestuia asupra protecţiei climatului, informează AFP.
"Preşedintele francez este o persoană nestatornică care a spus la un moment dat că un anumit lucru este adevărat şi apoi a declarat că aceslaşi lucru este fals", a atacat liderul Verzilor. "Dumneavoastră reduceţi rolul Parlamentului European la cel al unei pastile de viagra pentru guverne", a spus Daniel Cohn-Bendit.
Acesta a abordat apoi subiectul "naţionalismului economic german", în faţa căruia preşedintele Sarkozy a fost acuzat că ar fi cedat. Preşedintele francez s-a aflat în situaţia de a-l înfrunta pe cancelarul german, Angela Merkel, care "s-a ocupat mai mult de industria autohtonă şi nu de interesul european", a acuzat Cohn-Bendit.
În privinţa politicii franceze faţă de China, Daniel Cohn-Bendit a declarat că Sarkozy "nu a umilit chinezii ci chinezii v-au umilit pe dumneavoastră". "China închide şi torturează oameni zi de zi, iar Uniunea Europeană a închis ochii, în acelaşi fel cum nu a făcut nimic nici când Vladimir Putin a arestat manifestanţii care cereau egalitate socială", a mai spus Cohn-Bendit.
Preşedintele francez a replicat precizând că "este nevoie de mai mult curaj pentru a te ridica împotriva celorlalţi decât de a provoca agitaţie prin acuzaţiile pe care le aduceţi".

Miercuri, Nicolas Sarkozy şi-a ţinut ultimul discurs în plenul Consiliului European. Franţa va preda Cehiei preşedinţia UE pentru următoarele şase luni. Liderul din Hexagon s-a implicat în oprirea războiului din Georgia. El a promovat şi ideea unei uniuni mediteraneene ca şi organizarea unui nou referendum în Irlanda pe tema tratatului de la Lisabona.
"Am vrut să schimb Europa dar Europa m-a schimbat pe mine. Europa rămâne ambiţioasă şi Europa înţelege că lumea are nevoie de decizie", a spus Sarkozy. El s-a declarat încrezător în reuşita preşedinţiei cehe care o succede pe cea franceză la conducere Uniunii.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Nicholas Sarkozy
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close