Antena 3 CNN Externe Nicholas Sarkozy: ''Schengen a murit''

Nicholas Sarkozy: ''Schengen a murit''

Nicholas Sarkozy: ''Schengen a murit''
Sursa foto: foto: Agerpres
07 Ian 2016   •   17:52

Fostul preşedinte conservator francez, Nicholas Sarkozy, a apreciat că spaţiul de liberă circulaţie Schengen practic nu mai există şi a cerut Uniunii Europene să-şi schimbe abordarea privind criza provocată de afluxul de migranţi extracomunitari, relatează joi ediţia electronică a publicaţiei britanice Daily Express, citată de Agerpres.

'Schengen a murit. Este urgent nevoie de o politică comună privind imigraţia', a indicat actualul lider al opoziţiei franceze la o conferinţă de presă desfăşurată la Anvers, în Belgia. El a estimat totodată că islamismul radical este pentru Europa cea mai mare ameninţare de la căderea Uniunii Sovietice, iar neincluderea în tratatele europene a unei clauze privind identitatea creştină a fost 'o laşitate'.

Referindu-se la referendumul prin care Marea Britanie va decide dacă mai rămâne în UE, fostul preşedinte francez a apreciat că acest referendum ar fi o oportunitate pentru a ne pune întrebări despre situaţia Europei. În acest context, Sarkozy consideră că guvernelor naţionale trebuie să li se restituie atribuţii care au fost transferate instituţiilor europene. El a avertizat şi asupra consecinţelor grave ce ar putea rezulta dacă Europa va continua politica 'naivă' favorabilă primirii refugiaţilor.

Declaraţiile sale au fost foarte bine primite de gazda sa, primarul din Anvers, Bart De Wever, care a menţionat că îi împărtăşeşte în mare măsură opiniile despre securitate, economie şi migraţie. 'Numai un refugiat sirian din zece are capacitatea de a se integra pe piaţa muncii. (...) Încetaţi să fiţi naivi!', a spus el.

Fostul lider de la Elysee s-a mai pronunţat şi anterior pentru o reformă profundă a spaţiului Schengen, el pronunţându-se în favoarea a ceea ce a numit un 'Schengen 2', din care să facă parte numai statele care aplică aceeaşi politică privind imigraţia.

×
Subiecte în articol: Nicholas Sarkozy Schengen
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close