Antena 3 CNN Externe Nici vorbă de PACE! Israelul a reluat raidurile aeriene în Fâşia Gaza

Nici vorbă de PACE! Israelul a reluat raidurile aeriene în Fâşia Gaza

Nici vorbă de PACE! Israelul a reluat raidurile aeriene în Fâşia Gaza
15 Iul 2014   •   16:17

Armata israeliană continuă raidurile aeriene asupra ţintelor din Fâşia Gaza, după ce militanţii Hamas au ignorat armistiţiul propus de diplomaţii egipteni.

Purtătorul de cuvânt al FDI (Forţele Defensive Israeliene), Lt. Col. Peter Lerner, susţine că după şase ore de încetare a ostilităţilor, armata israeliană a reluat "activităţile operative".
Militarul, citat de AP, spune că în intervalul de timp menţionat, palestinienii au lansat peste 50 de rachete pe tot cuprinsul Israelului, fără să fie semnalate victime.

Perioada de aşa-zisă linişte era menită să conducă la un dialog concret, prin care se putea ajunde la o încetare a focului de ambele părţi.
Israelul şi militanţii palestinieni din Brigăzile Qassam (aripa militară Hamas) se află în conflict deschis de circa o săptămână, timp în care peste 190 de palestinieni din Gaza au fost ucişi.

Iniţial, Israelul acceptase planul armistiţiului egiptean, dar avertizase că va continua atacurile, în cazul în care militanţii Hamas vor respinge iniţiativa de pace venită de la Cairo.

×
Subiecte în articol: Hamas
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close