Antena 3 CNN Externe Niciun fost preşedinte american nu va merge la funeraliile fostului premier Margaret Thatcher

Niciun fost preşedinte american nu va merge la funeraliile fostului premier Margaret Thatcher

Niciun fost preşedinte american nu va merge la funeraliile fostului premier Margaret Thatcher
de S.T.    |    16 Apr 2013   •   08:33

Delegaţia americană care va merge la funeraliile lui Margaret Thatcher nu va include niciun fost preşedinte al Statelor Unite, chiar dacă toţi cei care sunt încă în viaţă au fost invitaţi, a anunţat Casa Albă luni.

Delegaţia va fi condusă de doi foşti secretari de stat George Shultz, care a condus diplomaţia americană din 1982 până în 1989, şi James Baker, în acest post din 1989 până în 1993.

Louis Susman, fost ambasador la Londra care tocmai a părăsit postul, şi Barbara Stephenson, actual însărcinat cu afaceri la Londra, vor fi de asemenea prezenţi.

În schimb, niciunul dintre foştii preşedinţi americani încă în viaţă - Jimmy Carter, George Bush tatăl, Bill Clinton şi George W. Bush - nu se vor duce la funeraliile Doamnei de Fier programate miercuri la Londra, scrie AFP.

Fosta prima doamnă Nancy Reagan, al cărei soţ a construit o relaţie de mare apropiere cu Margaret Thatcher, nu va fi nici ea prezentă.

CINE A FOST MARGARET THATCHER

"Doamna de fier" a condus guvernul britanic din 1979 până în 1990. Este unicul prim-ministru, în 160 de ani de istorie britanică, reales de trei ori consecutiv.

Citeşte şi:

Margaret Thatcher, la prima vizită în România. Vezi întâlnirea dintre "doamna de fier" şi Ceauşescu


"Urăm bun venit României în familia ţărilor libere". Cum comenta Margaret Thatcher, în 1989, căderea lui Nicolae Ceauşescu

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close