Antena 3 CNN Externe Nicolae Ciucă la Chişinău: Discuţii importante cu preşedintele Maia Sandu şi premierul Republicii Moldova

Nicolae Ciucă la Chişinău: Discuţii importante cu preşedintele Maia Sandu şi premierul Republicii Moldova

Nicolae Ciucă reconfirmă prin vizita de la Chişinău disponibilitatea României de a sprijini necondiţionat Republica Moldova.

de Dana Musceleanu    |    23 Mar 2023   •   11:57

Premierul Nicolae Ciucă face, astăzi, o vizită la Chişinău, unde se va întâlni cu preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, cu premierul Dorin Recean şi cu liderul Parlamentului, Igor Grosu.

Şeful executivului de la Bucureşti va reconfirma sprijinul pe care România îl va acorda, în continuare, Republicii Moldova pentru parcursul european, asigurarea stabilităţii interne şi dezvoltarea economică a ţării. 

Premierul Nicolae Ciucă este însoțit la Chișinău de o importantă delegație guvernamentală, vizita fiindâ un răspuns la cea pe care premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, a făcut-o la București la începutul acestei luni.

Alături de Nicolae Ciucă se află ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, ministrul Energiei, Virgil Popescu, ministrul Educaţiei, Ligia Deca, precum şi şeful Cancelariei, Mircea Abrudean.

În cadrul întâlnirilor cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și cu omologul său, Nicolae Ciucă va aborda probleme legate de aderarea acestei țări la Uniunea Europeană, modul în care economia republicii poate să se dezvolte, drumul spre reformele democratice și situația din zonă în contextul conflictului din Ucraina.

Într-un interviu acordat pentru Deschide.md, Nicolae Ciucă a subliniat că relaţia cu Republica Moldova, în special cu cetăţenii săi, a fost întotdeauna una specială pentru România.

"România acţionează ca un partener de încredere, serios, deschis, transparent, dezinteresat în avantaje directe, dar interesat în soliditatea şi drumul european al Republicii Moldova", a afirmat premierul. 

 

 

×
Subiecte în articol: Maia Sandu Nicolae Ciucă
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close