Antena 3 CNN Externe Nicolae Popa va fi extrădat în România în luna decembrie, potrivit unui oficial al Poliţiei indoneziene

Nicolae Popa va fi extrădat în România în luna decembrie, potrivit unui oficial al Poliţiei indoneziene

Nicolae Popa va fi extrădat în România în luna decembrie, potrivit unui oficial al Poliţiei indoneziene
25 Noi 2010   •   16:49

Nicolae Popa va fi extrădat în România în luna decembrie, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei indoneziene, Iskandar Hasan, în ediţia online a ziarului Jakarta Globe, citată de Mediafax. Popa a fost condamnat în lipsă la 15 ani de detenţie pentru infracţiuni economice şi reţinut la Jakarta în 2 decembrie 2009.

"Am acceptat să-l extrădăm pe Nicolae Popa, în cadrul unei discuţii între şeful Poliţiei indoneziene, generalul Timur Pradopo, şi ambasadorul român Gheorghe Vîlcu, desfăşurată joi la sediul Poliţiei Naţionale", a spus Iskandar Hasan.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei indoneziene a mai precizat că, având în vedere că Indonezia nu are un acord de extrădare cu România, vom mai aştepta până când o instanţă indoneziană se va pronunţa definitiv în legătură cu această decizie.

"Primul proces a avut loc luni, la o instanţă districtuală din Jakarta. Al doilea proces va avea loc pe 29 noiembrie, dat fiind că instanţa a avut nevoie de un translator. Vom oferi translatorul de care este nevoie", precizează Iskandar. Preşedintele indonezian şi Ministerul indonezian al Justiţiei şi Drepturilor Omului au aprobat extrădarea lui Nicolae Popa.

În prezent, Popa este internat în Spitalul Poliţiei indoneziene, pentru gastrită acută. Preşedintele Indoneziei a aprobat în septembrie cererea autorităţilor române de extrădare a lui Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de detenţie pentru infracţiuni economice şi reţinut la Jakarta în 2 decembrie 2009.

Deşi între România şi Indonezia nu există un acord de extrădare, potrivit legislaţiei indoneziene în domeniu, dacă preşedintele este de acord cu o cerere de extrădare, va urma o procerdură procedura asemănătoare celei în care un astfel de acord ar exista.



×
Subiecte în articol: Nicolae Popa extradare indonezia
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close