Antena 3 CNN Externe Nicolae Timofti a fixat 1 aprilie ca termen până la care să fie numit un nou premier

Nicolae Timofti a fixat 1 aprilie ca termen până la care să fie numit un nou premier

Nicolae Timofti a fixat 1 aprilie ca termen până la care să fie numit un nou premier
Sursa foto: Foto: Agerpres
23 Mar 2013   •   14:10

Preşedintele moldovean Nicolae Timofti a anunţat vineri că a încheiat primele consultări cu grupurile parlamentare dar nu a identificat încă o candidatură pentru funcţia de premier, acordându-şi timp de gândire până la 1 aprilie, conform Mediafax.
   
Şeful statului s-a întâlnit, vineri, şi cu deputaţii neafiliaţi, care optează pentru un Guvern tehnocrat. El a avut consultări cu grupurile parlamentare, mai puţin cu cel al Partidului Comuniştilor (PCRM), care a refuzat.
   
Liberal-democraţii insistă ca Vlad Filat să fie din nou premier, în timp ce Partidul Liberal se opune categoric, iar Partidul Democrat a anunţat anterior aceeaşi poziţie.
   
Dacă Guvernul nu va fi format din două încercări, şeful statului are dreptul să dizolve Parlamentul şi să convoace alegeri anticipate.
   
Parlamentul moldovean a adoptat pe 5 martie, cu 54 de voturi, o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Filat. Moţiunea a fost susţinută de deputaţii PCRM, PDM, deputaţii neafiliaţi Mihnea Godea şi Sergiu Sârbu şi de patru parlamentari din grupul socialiştilor.
   
Ulterior, premierul Vlad Filat a prezentat demisia Cabinetului de miniştri. După aceasta, şeful statului a demarat consultări cu grupurile parlamentare, menite să identifice o nouă candidatură pentru funcţia de premier.

×
Subiecte în articol: Nicolae Timofti termen Republica Moldova
Parteneri
Judeţul în care a fost instalat primul limitator inteligent de viteză
x close