Antena 3 CNN Externe Nicolas Maduro a fost învestit preşedinte al Venezuelei

Nicolas Maduro a fost învestit preşedinte al Venezuelei

Nicolas Maduro a fost învestit preşedinte al Venezuelei
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
20 Apr 2013   •   09:44

Nicolas Maduro a fost învestit vineri nou preşedinte al Venezuelei, după ce a depus jurământul în faţa Adunării Naţionale la Caracas, succedându-i defunctului lider socialist Hugo Chavez, informează AFP, conform Agerpres.

"Jur să respect Constituţia în numele poporului venezuelean, jur în numele memoriei eterne a +Comandantului Suprem+", a declarat Maduro, ales pentru un mandat de şase ani.

Maduro, care a primit eşarfa prezidenţială de la preşedintele Adunării, Diosdado Cabello, şi una din fiicele lui Chavez, Maria Gabriela, a jurat de asemenea "să construiască o patrie independentă şi dreaptă pentru toată lumea".

Nicolas Maduro, 50 de ani, a fost ales duminică cu 50,8% din voturi, faţă de 49% pentru candidatul opoziţiei, guvernatorul Henrique Capriles, care contestă rezultatele şi denunţă "nereguli".

În timpul ceremoniei de inaugurare a noului preşedinte, concerte de tigăi şi oale au răsunat în mai multe cartiere ale capitalei, în semn de nemulţumire. Ca răspuns, guvernul a lansat focuri de artificii.

La cererea candidatului opoziţiei, Consiliul naţional electoral /CNE/ a anunţat vineri că va proceda la un audit al urnelor de la alegeri.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close