Antena 3 CNN Externe Nicolas Sarkozy a fost huiduit după ce atribuit Alsacia Germaniei

Nicolas Sarkozy a fost huiduit după ce atribuit Alsacia Germaniei

Nicolas Sarkozy a fost huiduit după ce atribuit Alsacia Germaniei
Sursa foto: Foto: INTACT Images
19 Ian 2011   •   16:35

Nicolas Sarkozy, preşedintele Franţei, a făcut o gafă în cadrul unei vizite pe care o efectua într-o localitate rurală din nord-estul Franţei, atribuind regiunea franceză Alsacia Germaniei, relatează site-ul postului Europe 1, citat de Mediafax.

Anul 2011 a început, pentru Nicolas Sarkozy, cu o eroare în materie de geografie, a comentat Europe 1. În timpul vizitei de marţi din comuna franceză Truchtersheim, Sarkozy a atribuit regiunea Alsacia Germaniei.

"Pot accepta distorsiunile în materie de concurenţă cu India şi China, dar cu Germania este total de neînţeles. Şi, dragă domnule Philippe Richert (preşedintele regiunii Alsacia), nu o spun doar pentru că sunt în Germania", a spus Sarkozy. Preşedintele francez s-a corectat repede: "Sunt în Alsacia". Dar a fost prea târziu, el fiind huiduit şi stârnind hohotele de râs ale audienţei.

Regiunea Alsacia - din estul Franţei, la frontiera cu Germania - a fost obiectul a numeroase dispute între cele două ţări în secolele 19 şi 20. Alsacia a fost de mai multe ori fie teritoriu francez fie german.

×
Subiecte în articol: Nicolas Sarkozy confuzie Germania
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close