Antena 3 CNN Externe Nicolas Sarkozy: Musulmanii trebuie să fie discreţi cu credinţa lor

Nicolas Sarkozy: Musulmanii trebuie să fie discreţi cu credinţa lor

Nicolas Sarkozy: Musulmanii trebuie să fie discreţi cu credinţa lor
Sursa foto: nicolas sarkozy
09 Dec 2009   •   14:23

Nicolas Sarkozy a alimentat dezbaterile despre imigraţie cu un avertisment către musulmani să practice religia discret sau vor fi respinşi de islamul moderat din Franţa. Preşedintele şi-a mai exprimat simpatia pentru alegătorii elveţieni care au optat pentru interzicerea minaretelor.
În cadrul unui editorial pentru Le Monde, Sarkozy arată că rezultatul votului din Elveţia arată cât de important este pentru Franţa să îşi definească identitatea, o temă pe care a lansat-o în urmă cu o lună.

"În loc să condamnăm, ar trebui să înţelegem ce au încercat să transmită şi ce simt oamenii în Europa", scria acesta. El a chemat la toleranţă şi a subliniat respectul Franţei pentru toate credinţele, dar mesajul său era destinat în primul rând celor care sunt nemulţumiţi de ceea ce consideră a fi ameninţarea prezenţei musulmane în ţară.
"Creştini, evrei, musulmani, toţi credincioşii, indiferent de religia lor, trebuie să se abţină de la ostentaţie şi provocare şi să îşi practice credinţa cu discreţie ," aprecia Sarkozy .

Referindu-se la musulmani, el scrie că orice pare a fi o provocare la adresa moştenirii creştine a Franţei şi a valorilor republicane "este condamnarea la eşec? a islamului moderat din Franţa.

Sarkozy se bucură de sprijin public în opoziţia sa ca femeile musulmane să îşi acopere feţele în public. Parlamentul analizează metodele de contracarare a acestei practici şi ar putea introduce o interdicţia luna viitoare.
Antena3.ro

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close