Antena 3 CNN Externe Nicolas Sarkozy: Statele care au împiedicat condamnarea violenţelor din Siria încurajează regimul

Nicolas Sarkozy: Statele care au împiedicat condamnarea violenţelor din Siria încurajează regimul

Nicolas Sarkozy: Statele care au împiedicat condamnarea violenţelor din Siria încurajează regimul
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
05 Feb 2012   •   10:13
Statele care "au împiedicat Consiliul de Securitate să condamne” violenţele din Siria „încurajează regimul sirian să continue politica sa nemiloasă şi fără speranţă”, a arătat preşedintele francez Nicolas Sarkozy, conform unui comunicat oficial, citat de AFP

"Utilizarea masivă a forţei armate, recurgerea generalizată la tortură, violenţele asupra a sute de copii sunt revoltătoare”, se arată în actul oficial.

De altfel, preşedintele francez consideră că "cei care ordonă, comit sau lasă să se petreacă aceste crime împotriva umanităţii trebuie să răspundă”.

"Preşedintele Republicii regretă profund că din cauza votului celor două membre permanente şi în pofida susţinerii celorlalte 13 state membre Consiliul de Securitate nu a putut, pentru a doua oară, să se exprime cu privire la situaţia din Siria”, a declarat Preşedinţia.

"Din martie 2011 regimul de la Damasc nu a răspuns aspiraţiilor legitime ale poporului sirian către libertate şi democraţie decât prin represiuni violente şi promisiuni goale”, a adăugat Sarkozy.



×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close