Nigel Farage: Brexitul ar putea marca începutul sfârşitului pentru Uniunea Europeană

de D.G.    |    29 Ian 2020   •   19:53
Nigel Farage: Brexitul ar putea marca începutul sfârşitului pentru Uniunea Europeană foto: Facebook/ Nigel Farage

Brexitul ar putea marca începutul sfârşitului pentru Uniunea Europeană, a declarat miercuri, în plenul Parlamentului European reunit la Bruxelles, politicianul britanic Nigel Farage, în ultima sa intervenţie în calitate de eurodeputat, relatează Press Association.

În dezbaterea care precede ratificarea acordului de retragere a Regatului Unit din Uniunea Europeană, Farage a subliniat că Regatul Unit ''nu revine niciodată'' în Uniunea Europeană.

Liderul Partidului Brexit a spus că părăsirea Uniunii Europene ''ar trebui să fie apogeul ambiţiilor sale politice'', dar a sugerat că Brexitul ar putea declanşa o dezbatere mai amplă despre viitorul Uniunii Europene.

''Sper că aceasta este începutul sfârşitului acestui proiect. Este un proiect rău, nu este doar nedemocratic, ci este antidemocratic'', a afirmat Farage.

''Ce se întâmplă la ora 23:00 în această vineri, 31 ianuarie 2020, marchează un punct fără întoarcere; odată ce am plecat nu ne mai întoarcem, restul sunt detalii'', a încheiat el.

La finalul intervenţiei sale, Nigel Farage şi colegii săi europarlamentari din Partidul Brexit au fluturat în plenul PE mici drapele ale Regatului Unit şi au început să aplaude, preşedintele de şedinţă cerându-le să părăsească sala de plen.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close