Antena 3 CNN Externe Nikki Haley a confirmat că se retrage din cursa prezidențială din SUA: "Lumea noastră este în flăcări"

Nikki Haley a confirmat că se retrage din cursa prezidențială din SUA: "Lumea noastră este în flăcări"

Nikki Haley a confirmat se retrage din cursa prezidențială din SUA. Fosta ambasadoare a SUA la ONU a anunțat că renunță la competiția din cadrul Partidului Republican. Ea a fost adversara lui Donald Trump în cursa pentru nominalizarea Partidului Republican.

Nikki Haley a confirmat că se retrage din cursa prezidențială din SUA: "Lumea noastră este în flăcări"
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    06 Mar 2024   •   17:42

Nikki Haley a făcut anunțul în timpul unui discurs ținut în statul ei natal, Carolina de Sud.

Ea a spus că "a venit timpul să-și suspende campania", explicând că nu regretă deciziile luate. De asemenea, a susținut în continuare că SUA trebuie să-și sprijine aliații din întreaga lume, potrivit Sky News. 

"Lumea noastră este în flăcări din cauza retragerii Americii. A fi alături de aliații noștri din Ucraina, Israel și Taiwan este un imperativ moral, dar este și mai mult decât atât. Dacă ne retragem, va fi mai mult război, nu mai puțin", a spus Haley.

Totodată, Nikki Haley a refuzat să spună dacă îl va susține pe Donald Trump în cursa pentru Casa Albă.

Retragerea lui Haley îi deschide calea lui Trump către o nouă cursă electorală. El ar putea fi candidatul republicanilor într-o competiție cu președintele în exercițiu, Joe Biden. Sondajele de opinie din SUA arată că atât Biden, cât și Trump au cote de simpatie scăzute în rândul alegătorilor.

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close