Antena 3 CNN Externe Ninsorile abundente au blocat traficul feroviar în Franţa: Peste 3.500 de persoane, blocate în TGV-uri

Ninsorile abundente au blocat traficul feroviar în Franţa: Peste 3.500 de persoane, blocate în TGV-uri

Ninsorile abundente au blocat traficul feroviar în Franţa: Peste 3.500 de persoane, blocate în TGV-uri
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
06 Mar 2012   •   09:31

Peste 3.500 de persoane au fost blocate luni seara în trenuri de mare viteză (TGV) în nordul Franţei din cauza ninsorilor abundente, informează AFP. Ninsorile au dus la perturbări importante de trafic.
   
Traficul feroviar în Franţa era perturbat în aşteptarea reparării unui tren expres regional defectat la Seclin, pe ruta ocolitoare pe care o folosesc trenurile de mare viteză de la întreruperea căii ferate avariate de intemperii cu plecarea şi destinaţia Lille (nord).
   
Aproximativ jumătate din cele 140.000 de locuinţe din Nord/Pas-de-Calais au fost realimentate cu energie electrică după ce căderile masive de zăpadă au provocat oprirea alimentării, conform unui responsabil al reţelelor de înaltă tensiune (RTE).
  
"La ora 20.00 (21.00, ora României), am recuperat aproximativ jumătate dintre clienţi" a declarat Christian Aucourt, dircetorul RTE Nord-Est, oficial conform căruia aproximativ 40.000 de locuinţe au rămas fără curent electric în Maubeuge şi aproximativ 25.000 în Douai şi Lens.
   
Angajaţi ai RTE au lucrat în timpul serii pentru a înlătura liniile de înaltă tensiune căzute pe şinele trenurilor de mare viteză, oferind companiei naţionale de căi ferate (SNCF) posibilitatea de a restabili traficul.
   
Linia de mare viteză care pleacă sau vine în Lille, nu va putea fi folosită până marţi dimineaţă, iar mai multe trenuri vor circula pe traseele clasice însă cu întârzieri, conform SNCF.


×
Subiecte în articol: trenuri ninsoare persoane
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close