Antena 3 CNN Externe Ninsorile blochează în continuare traficul aerian şi feroviar din Europa

Ninsorile blochează în continuare traficul aerian şi feroviar din Europa

Ninsorile blochează în continuare traficul aerian şi feroviar din Europa
Sursa foto: Foto: Intact Images
21 Dec 2010   •   09:47

Haosul continuă să domnească în traficul aerian şi feroviar din vestul Europei, din cauza ninsorilor deosebit de abundente. Mii de oameni şi-au petrecut noaptea în aeroporturi, iar în gări cozile ajung chiar şi la un kilometru. Situaţia începe, totuşi, să se amelioreze în Germania şi Belgia.

Marele aeroport Heathrow din Londra este cel mai grav afectat de zăpezi. Autorităţile nu văd nicio şansă de ameliorare în următoarele 24 de ore şi le recomandă cetăţenilor să renunţe, până la Crăciun, la toate călătoriile care nu sunt strict necesare.

La Paris, ministrul transporturilor a venit să evalueze personal situaţia de pe aeroportul Roissy şi s-a văzut confruntat cu mânia călătorilor rămaşi blocaţi de zile întregi.

În lipsa avioanelor, călătorii iau cu asalt trenurile, dar şi acolo dezastrul este la fel de mare. La Londra, oamenii aşteaptă 5 - 6 ore un loc în trenurile care merg spre continent, pe sub Canalul Mânecii.

Situaţia începe, în schimb, să revină la normal la Frankfurt şi în restul Germaniei, după ce, ieri, majoritatea curselor aeriene au fost anulate. Iar la Bruxelles, stocul de lichid pentru degivrare nu s-a epuizat, aşa cum se temeau autorităţile, iar avioanele continuă să decoleze.

 


 

×
Subiecte în articol: aeroport gara zapada
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close