Antena 3 CNN Externe Ninsorile fac ravagii în Grecia şi Turcia. Zeci de localităţi, izolate din cauza zăpezii

Ninsorile fac ravagii în Grecia şi Turcia. Zeci de localităţi, izolate din cauza zăpezii

Ninsorile fac ravagii în Grecia şi Turcia. Zeci de localităţi, izolate din cauza zăpezii
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
09 Ian 2013   •   07:51

Ninsorile fac ravagii în Grecia şi Turcia, unde autorităţile au închis deja şcolile şi drumurile din cele mai afectate zone, inclusiv din cele două capitale. Echipajele de intervenţie se luptă cu nămeţii pentru a ajunge în satele izolate. Tot din cauza căderilor masive de zăpadă, sute de curse aeriene au fost anulate.

În Turcia, zeci de sate au fost complet izolate în urma unei ninsori puternice. Echipajele de intervenţie au ajuns cu greu în cele mai afectate zone, iar ambulanţele abia au reuşit să ajungă la oamenii blocaţi.

În Istanbul şi alte mari oraşe, şcolile au fost închise din cauza căderilor de zăpadă. Şi traficul aerian a fost afectat. Aproape o sută de zboruri au fost anulate de la începutul acestei săptămâni.

Ninsorile fac ravagii şi în Grecia, unde autorităţile au închis sute de şcoli şi şosele, inclusiv cele din capitală, din cauza căderilor masive de zăpadă.

Frigul a afectat şi capitala, iar Primăria a transformat trei clădiri publice în adăposturi pentru oamenii străzii. Meteorologii au anunţat că vremea nu se va îmbunătăţi în următoarele zile.


×
Parteneri
Mugur Isărescu lasă de înţeles că se va ajunge la îngheţarea salariilor în România
x close