Antena 3 CNN Externe Ninsorile puternice şi furtunile de gheaţă au lăsat sute de mii de oameni în întuneric. Meteorologii i-au pregătit pentru ce e mai rău

Ninsorile puternice şi furtunile de gheaţă au lăsat sute de mii de oameni în întuneric. Meteorologii i-au pregătit pentru ce e mai rău

Ninsorile puternice şi furtunile de gheaţă au lăsat sute de mii de oameni în întuneric. Meteorologii i-au pregătit pentru ce e mai rău
de O.P.    |    23 Dec 2013   •   08:50

Prima zi după solstiţiul de iarnă a adus vreme ciudată în Statele Unite. O puternică furtună cu ninsori a cuprins cea mai parte a ţării şi Canada. În schimb, în alte regiuni s-au înregistrat tornade, inundaţii şi chiar recorduri de căldură. Cel puţin nouă oameni au murit în accidente provocate de fenomenele meteorologice.

Gerul, zăpada şi gheaţa au pus stăpânire pe nord-estul Statelor Unite şi pe regiunile dens populate din estul Canadei. De ambele părţi ale frontierei, peste 800.000 de oameni au rămas fără curent electric. Reparaţiile sunt dificile din cauza poleiului, aşa că multe familii ar putea petrece şi Crăciunul doar cu lumânări.

Sute de curse aeriene au fost anulate şi peste 11.000 - amânate, chiar la începutul sezonului vacanţelor de iarnă. Situaţia este şi mai gravă pe şosele, unde ploile urmate de răcirea bruscă a vremii au acoperit carosabilul cu polei. Nici pietonii nu se simt în siguranţă.

Mai la sud, viscolul şi ninsoarea sunt înlocuite de inundaţii. Cinci oameni şi-au pierdut viaţa, în statul Kentucky.

O altă persoană şi-a pierdut viaţa în Arkansas, stat lovit de o tornadă cu rafale de vânt de peste 200 de kilometri pe oră. Alţi localnici au rămas în viaţă, dar casele le-au fost distruse.

La New York părea să fie primăvară, cu temperatură de peste 15 grade. Meteorologii i-au sfătuit pe localnici să se bucure cât mai au timp deoarece, de astăzi, va veni, şi la ei, frigul.

×
Subiecte în articol: meteo
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close