Antena 3 CNN Externe Nivel maxim de alertă, după un cutremur cu magnitudinea 7. Mai mulți morți și răniți. Peste 130.000 de locuinţe au fost afectate

Nivel maxim de alertă, după un cutremur cu magnitudinea 7. Mai mulți morți și răniți. Peste 130.000 de locuinţe au fost afectate

Nivel maxim de alertă, după un cutremur cu magnitudinea 7. Mai mulți morți și răniți. Peste 130.000 de locuinţe au fost afectate
Sursa foto: Foto: pixabay.com
08 Aug 2017   •   20:13

UPDATE: Autorităţile chineze au decretat cel mai înalt nivel de alertă în urma cutremurului de 7 grade care a lovit marţi regiunea Jiuzhaigou din provincia Sichuan, în nord-vestul Chinei, potrivit Xinhua. 

Echipe de salvare au fost trimise în regiunea afectată pentru a demara operaţiunile de urgenţă, potrivit unui comunicat de presă dat de autorităţi. 

Imagini cu dezastrul din China; oamenii au ieșit pe străzi

Cel puţin cinci persoane, cel mai probabil turiști, şi-au pierdut viaţa şi peste 60 au fost rănite, informează Xinhua. 


Potrivit analizei preliminare a autorităţilor chineze, aproximativ 130.000 de locuinţe au fost afectate, informează AFP. 

Cutremurul a fost măsurat la magnitudinea 7 de China Earthquake Networks Center (CENC), în timp ce Institutului geologic american USGS a anunţat o magnitudine de 6,5. 

Mişcarea telurică s-a produs la ora locală 19.20 (13.20 GMT) într-o zonă îndepărtată din Sichuan, nu departe de locul unde un cutremur cu magnitudinea de 8 grade a făcut 87.000 de morţi şi dispăruţi în 2008. 

După cutremurul de marţi nu au fost publicate deocamdată informaţii cu privire la eventuale victime sau de pagube materiale, informează AFP. 

Epicentrul seismului a fost localizat la 284 de km nord de capitala regiunii Chengdu şi la o adâncime de 10 km, potrivit USGS. 

China este frecvent lovită de seisme în special în regiunile montane din vest şi sud-vest.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: cutremur puternic
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close