Antena 3 CNN Externe Nivel-record de radiaţii, înregistrat între cele două reactoare avariate de la Fukushima

Nivel-record de radiaţii, înregistrat între cele două reactoare avariate de la Fukushima

Nivel-record de radiaţii, înregistrat între cele două reactoare avariate de la Fukushima
Sursa foto: Foto: EPA/Intact Images
01 Aug 2011   •   17:36

Compania care gestionează centrala avartiată de la Fukushima a anunţat, luni, că între clădirile celor două reactoare a fost înregistrat un nivel record de radiaţii, de cel puţin zece sieverţi pe oră, informează Mediafax.

Anterior, cel mai ridicat nivel de radiaţii de la centrala Fukushima Daiichi  ma fost înregistrat anterior în data de 3 iunie, când a fost atinsă valoare a de 3 până la 4 sieverţi pe lună, în interiorului primului reactor.

"Efectuăm, în continuare, verificări asupra cauzei unor asemenea niveluri ridicate de radioactivitate", a explicat un purtător de cuvânt al TEPCO, potrivit sursei citate.

Atât membri companiei, cât şi cei ai Guvernului nipon, încearcă în continuare să stabilizeze situaţia de la Fukushima, făcând eforturi să aducă reactoarele către o stare numită de "oprire la rece", până în ianuarie 2012.

Circa 80.000 de persoane care locuiau pe o rază de 20 de kilometri în jurul centralei nucleare au fost evacuate în urma cutremurului din 11 martie şi nu vor putea reveni în zonă decât peste câţiva ani.

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close