Antena 3 CNN Externe Nivel ridicat de POLUARE în Paris. Autorităţile franceze au reintrodus circulaţia alternativă

Nivel ridicat de POLUARE în Paris. Autorităţile franceze au reintrodus circulaţia alternativă

Nivel ridicat de POLUARE în Paris. Autorităţile franceze au reintrodus circulaţia alternativă
Sursa foto: Foto: japantimes.co.jp
de S.T.    |    24 Mar 2015   •   17:26

La Paris, maşinile personale vor putea circula doar o dată la două zile, în funcţie de numerele de înmatriculare.

Creşterea alarmantă a nivelului de poluare a determinat autorităţile locale să introducă pentru a doua oară în ultimii doi ani regula circulaţiei alternative.

Această regulă aduce aminte de perioada regimului comunist din România, din cauza nivelului alarmant al poluării din atmosferă.

Doar maşinile cu număr impar au putut circula luni în Paris şi în zona Ille de France. Decizia a fost luată după ce, de câteva zile, capitala şi împrejurimile au fost acoperite de un strat gros de ceaţă toxică. Poliţiştii francezi au organizat filtre şi i-au amendat pe şoferii care au ignorat noua regulă.

Excepţie fac doar maşinile electrice, cele hibride ori cele alimentate cu gaz, dar şi vehiculele care transportă mai mult de trei persoane. Guvernul de la Paris speră ca iniţiativa să aibă ca efect scăderea nivelului de poluare sub pragul de alertă.

Decizia i-a nemulţumit pe unii parizieni, oraşul lor fiind unul dintre cele mai aglomerate de pe planetă.

Măsura introducerii circulaţiei alternative a maşinilor cu număr par şi impar a fost luată în calcul şi anul trecut în Paris, tot din cauza poluării. Atunci însă nu a fost pusă în aplicare. La o zi după ce au anunţat decizia, oficialii francezi au anulat-o, pe motiv că nivelul poluării a scăzut.

×
Subiecte în articol: poluare paris masini
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close