x close

Niveluri ridicate de plumb în sângele copiilor după incendiul de la Notre-Dame din Paris

de S.T.    |    07 Aug 2019   •   08:42
Niveluri ridicate de plumb în sângele copiilor după incendiul de la Notre-Dame din Paris  534 Foto: twitter.com/Place_Beauvau

Numărul copiilor depistaţi la controlul nivelului de plumb în sânge după poluarea provocată de incendiul la catedrala Notre-Dame din Paris s-a dublat în luna iulie şi se ridică la peste 160, potrivit unui bilanţ oficial citat de AFP.

În timpul incendiului care a devastat catedrala Notre-Dame în 15 aprilie, mai multe sute tone de plumb conţinute în fleşa octogonală în formă de „săgeată” şi în acoperiş s-au topit şi o parte din acest metal toxic s-a răspândit sub formă de particule.

Printre noii copii testaţi, şase se situează în „pragul de vigilenţă” (25 până la 50 de micrograme de plumb pe litru de sânge) şi unul depăşeşte pragul de declarare obligatorie a saturnismului (50), fără să se poată atribui cu certitudine poluării provocate de incendiu.

Potrivit primăriei Parisului, 15 creşe şi şcoli situate în vecinătatea imediată sau mai depărtată a celebrei catedrale sunt vizate de măsuri de profilaxie extreme.

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

catedrala Notre-Dame paris copii incendiu
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati