x close

Scandal în Brazilia. Noi acuzaţii de corupţie la adresa președintelui Senatului

de S.T.    |    12 Dec 2016   •   23:11
Scandal în Brazilia. Noi acuzaţii de corupţie la adresa președintelui Senatului Foto: pixabay.com

Noi acuzaţii de corupţie au fost aduse luni de Parchetul brazilian la adresa preşedintelui Senatului, în cadrul uriaşului scandal din jurul companiei naţionale a petrolului Petrobras, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Este cel mai recent capitolul dintr-o serie de acuzaţii de corupţie ce ameninţă să îl destabilizeze pe preşedintele conservator al Braziliei, Michel Temer, care încearcă să redreseze economia celei mai mari ţări din America Latină.

Preşedintele Senatului, Renan Calheiros, 61 de ani, al treilea personaj din stat în linia de succesiune prezidenţială, este judecat deja pentru deturnare de fonduri într-o afacere care era să îl coste funcţia săptămâna trecută.

Luni, procurorii statului au anunţat că îl suspectează, precum şi pe un alt parlamentar, că a primit mită în valoare de 242.000 de dolari din partea firmei de construcţii Serveng în schimbul obţinerii de contracte.

Veteran al vieţii politice din Brazilia, ales senator pentru prima dată în 1994 şi considerat aliatul cel mai puternic al lui Michel Temer, Renan Calheiros a negat toate acuzaţiile într-un comunicat.

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

coruptie Brazilia presedintele Senatului petrol
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati