Antena 3 CNN Externe Noi arestări la Chişinău: Şeful unei instituţii care reprezintă SUA şi un lector universitar au fost reţinuţi

Noi arestări la Chişinău: Şeful unei instituţii care reprezintă SUA şi un lector universitar au fost reţinuţi

Noi arestări la Chişinău: Şeful unei instituţii care reprezintă SUA şi un lector universitar au fost reţinuţi
Sursa foto: Arestari
14 Apr 2009   •   19:19

Arestările continuă la Chişinău. Şeful unei instituţii care reprezintă Statele Unite şi un lector universitar au fost arestaţi pentru implicare în protestele de la Chişinău, potrivit unei publicaţii online. 19 minori sunt în continuare reţinuţi în închisorile moldovene, iar alţi 10 sunt daţi dispăruţi de părinţii lor.

Amnesty International acuză autorităţile moldovene că nu au respectat drepturile omului în timpul protestelor de săptămâna trecută de la Chişinău.

"Sunt multe abuzuri comise de autorităţi, fără să includem aici dreptul la viaţă. Ştim că o persoană a murit, foarte probabil în urma unui asalt aici la Chişinău. Este foarte clar că această perosană a fost bătută, avea semne de violenţă şi răni multiple, deşi varianta oficială este că a murit pentru că a inhalat gaz. Mulţi oameni ne-au spus că au fost bătuţi în timp ce erau reţinuţi de poliţie", a declarat preşedintele executiv al Amnesty International.

În ciuda numeroaselor reclamaţii, autorităţile moldovene susţin că au respectat drepturile omului în timpul protestelor de săptămâna trecută de la Chişinău.

"Toate cerinţele deţinuţilor sunt satisfăcute, inclusiv se acordă asistenţă, ajutorul necesar medical. (...) Toate măsurile întreprinse în privinţa minorilor au fost petrecute în prezenţa psihologilor, părinţilor şi, în mod obligator, a lucrătorului social", a declarat Ala Meleca, şefa serviciului de presă al MAI moldovean.

Părinţii unui tânăr care a fost bătut de poliţiştii moldoveni în timpul protestelor de săptămâna trecută au ameninţat că vor da în judecată poliţia. Băiatul, în vârstă de 17 ani, a ajuns la spital cu comoţie cerebrală şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale iar acum se află în afara oricărui pericol.

Un alt caz îl reprezintă decesul unui tânăr în vârstă de 22 de ani care a fost aruncat în faţa Spitalului de Urgenţă din Chişinău în noaptea de 7 aprilie. Părinţii acestuia au fost anunţaţi că fiul lor ar fi decedat electrocutat, însă pe corpul tânărului sunt vizibile multiple lovituri.

Între timp, Comisia Electorală Centrală a anunţat că va renumăra voturile în cursul zilei de miercuri. La procedură nu vor participa partidele de opoziţie.

Partidul Liberal sau Partidul Liberal Democrat au anunţat că nu vor participa la renumărarea voturilor, ci se vor concetra să adune probe care demonstrează fraudarea alegerilor.

Antena 3


×
Subiecte în articol: Chisinau arestari
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close