Antena 3 CNN Externe Noi atentate cu bombă în Irak. Zeci de oameni ucişi

Noi atentate cu bombă în Irak. Zeci de oameni ucişi

Noi atentate cu bombă în Irak. Zeci de oameni ucişi
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.C.    |    04 Sep 2013   •   11:51
Cel puţin 60 de persoane au fost ucise într-o serie de atentate cu bombă la Bagdad, ultimele dintr-o serie de atacuri sinucigaşe îndreptate împotriva zonelor cu populaţie majoritar şiită. 
Doar în august astfel de atentate au ucis 800 de persoane. Bagdadul este scena unei campanii violente a suniţilor, inclusiv grupări afiliate Al-Qaida.
 
Cea mai puternică explozie înregistrată marţi a avut loc într-un cartier din nordul Bagdadului, unde o maşină-capcană a explodat pe o stradă aglomerată, ucigând nouă persoane. În districtul Hussainiya din nordul capitalei au explodat succesiv două bombe, care au ucis zece oameni.
 
"Am văzut o minge de foc şi un nor uriaş de fum. Nu ne-am putut apropia imediat, de frica unei a doua bombe, dar am putut auzi strigătele oamenilor care cereau ajutor" a declarat Ali Jameel, un poliţist din Hussainiya, citat de The Guardian.
 
"Un minut mai târziu o a doua explozie s-a produs în apropiere. Corpurile erau întinse pe pământ, iar câţiva dintre răniţi se târau pentru a se îndepărta de flăcări, lăsând în urmă o dâră de sânge".
 
Aproximativ 800 de irakieni au fost ucişi în luna august, iar mai mult de o treime din atentate au avut loc în Bagdad.

×
Subiecte în articol: atentat cu bomba
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close