Noi atentate cu bombă în Irak. Zeci de oameni ucişi

de M.C.    |    04 Sep 2013   •   11:51
Noi atentate cu bombă în Irak. Zeci de oameni ucişi Foto: Agerpres/AP
Cel puţin 60 de persoane au fost ucise într-o serie de atentate cu bombă la Bagdad, ultimele dintr-o serie de atacuri sinucigaşe îndreptate împotriva zonelor cu populaţie majoritar şiită. 
Doar în august astfel de atentate au ucis 800 de persoane. Bagdadul este scena unei campanii violente a suniţilor, inclusiv grupări afiliate Al-Qaida.
 
Cea mai puternică explozie înregistrată marţi a avut loc într-un cartier din nordul Bagdadului, unde o maşină-capcană a explodat pe o stradă aglomerată, ucigând nouă persoane. În districtul Hussainiya din nordul capitalei au explodat succesiv două bombe, care au ucis zece oameni.
 
"Am văzut o minge de foc şi un nor uriaş de fum. Nu ne-am putut apropia imediat, de frica unei a doua bombe, dar am putut auzi strigătele oamenilor care cereau ajutor" a declarat Ali Jameel, un poliţist din Hussainiya, citat de The Guardian.
 
"Un minut mai târziu o a doua explozie s-a produs în apropiere. Corpurile erau întinse pe pământ, iar câţiva dintre răniţi se târau pentru a se îndepărta de flăcări, lăsând în urmă o dâră de sânge".
 
Aproximativ 800 de irakieni au fost ucişi în luna august, iar mai mult de o treime din atentate au avut loc în Bagdad.

x close