Antena 3 CNN Externe Noi ciocniri între armata israeliană şi palestinieni. Cvartetul pentru Orientul Mijlociu vrea pace în doi ani

Noi ciocniri între armata israeliană şi palestinieni. Cvartetul pentru Orientul Mijlociu vrea pace în doi ani

Noi ciocniri între armata israeliană şi palestinieni. Cvartetul pentru Orientul Mijlociu vrea pace în doi ani
Sursa foto: gaza
20 Mar 2010   •   11:56

Aviaţia israeliană a continuat, vineri noapte, bombardamentele asupra Fâşiei Gaza. Cel puţin 11 persoane au fost rănite. În cursul zilei de vineri, manifestanţii palestinieni s-au confruntat din nou cu forţele de securitate israeliene, la Ierusalim şi în Cisiordania. La Moscova, membrii aşa-numitului Cvartet pentru Orientul Mijlociu s-au pronunţat pentru încheierea unui acord de pace între Israel şi palestinieni, în cel mult doi ani.

Cvartetul pentru Orientul Mijlociu este format din Uniunea Europeană, Rusia, Statele Unite şi ONU. Reprezentanţii acestora au condamnat noul atac cu rachete al extremiştilor din Gaza, soldat cu moartea unui imigrant thailandez din Israel. Ei au cerut, pe de altă parte, Israelului să înceteze colonizarea teritoriilor ocupate, pentru a permite reluarea procesului de pace.

Ministrul israelian de externe a respins imediat, ca "nerealistă", cererea Cvartetului ca negocierile să se încheie în 24 de luni. Presa israeliană scrie că premierul Benyamin Netanyahu ar fi, totuşi, dispus la "măsuri de încredere" care să-i readucă pe palestinieni la masa negocierilor. La rândul său, Autoritatea Palestiniană a salutat comunicatul Cvartetului şi a cerut Israelului să accepte cerinţele acestuia.

Între palestinieni şi forţele israeliene au continuat însă şi vineri actele violente.

Seara, aviaţia israeliană a atacat zona fostului aeroport din Gaza şi alte obiective din teritoriul controlat de mişcarea Hamas.

Antena 3


×
Subiecte în articol: Gaza palestinieni
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close