Antena 3 CNN Externe Noi controverse legate de NSA. Agenţia a spart contul de mail al Preşedintelui Mexicului

Noi controverse legate de NSA. Agenţia a spart contul de mail al Preşedintelui Mexicului

Noi controverse legate de NSA. Agenţia a spart contul de mail al Preşedintelui Mexicului
de M.C.    |    21 Oct 2013   •   16:54

Agenţia Naţională de Securitate din Statele Unite (NSA) a ascultat constant timp de ani de zile Guvernul din Mexic. Conform Der Spiegel, agenţia a spart contul de mail al Preşedintelui pentru a avea acces la detalii legate de politică.

NSA are o divizie pentru misiunile "dificile", numită TAO, al cărei scop este să dezvolte metode speciale de urmărire, pentru diverse ţinte importante. Un raport strict secret notează : TAO a exploatat cu succes vulnerabilitatea unui server de mail al Preşedinţiei Mexicului, în cadrul reţelei instituţiei, pentru a obţine accesul în premieră la contul public de email al preşedintelui Felipe Calderon". 


Potrivit informaţiilor NSA, domeniul era folosit şi de alţi membri ai cabinetului şi conţinea comunicaţii de "natură diplomatică, economică de la vârf, care oferă informaţii despre sistemul politic al Mexicului şi despre stabilitatea internă a ţării".
 
Mexicul se află pe o listă de priorităţi a NSA, alături de alte state, precum Brazilia. Oficialii statului din America de Sud speculează că interesul NSA are motive economice, printre altele. Directorul Agenţiei, Keith Alexander a negat ipoteaza. Însă, conform documentelor NSA, au fost monitorizate comunicaţiile Petrobras, corporatia petrolieră unde statul brazilian este acţionar majoritar. 
 

×
Subiecte în articol: NSA
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close