Antena 3 CNN Externe Noi detalii privind atacul armat de la spitalul din Chicago, în urma căruia trei persoane au murit

Noi detalii privind atacul armat de la spitalul din Chicago, în urma căruia trei persoane au murit

Noi detalii privind atacul armat de la spitalul din Chicago, în urma căruia trei persoane au murit
Sursa foto: foto- captură Antena 3
20 Noi 2018   •   16:55

Atac armat în Chicago! Trei persoane au fost înpuşcate mortal, după ce un individ a deschis focul în incinta unui spital. În cele din urmă, atacatorul a fost ucis într-un schimb de focuri cu forţele de ordine.

În plină zi, un bărbat înarmat a deschis focul în parcarea spitalului Mercy din Chicago. Individul se certa cu partenera sa, care era medic în camera de gardă. În clipa în care un alt medic a încercat să intervină, bărbatul a scos arma. Apoi a împuşcat-o mortal pe femeie.

„Am cancer în stadiul al patrulea. Eram în spital pentru tratament. Când m-am îndreptat spre maşină, am auzit din senin împuşcături şi m-am pus la pământ. A fost ca o luptă, un schimb de focuri”, a povestit o martoră. 

Medicul care a fost martor la crimă a fugit îngrozit după ajutor. În clipa în care poliţiştii au ajuns la faţa locului, atacatorul a pătruns în spital şi a deschis focul la întâmplare. O farmacistă care cobora dintr-un lift a fost ucisă pe loc. Iar un poliţist a murit într-un schimb de focuri cu atacatorul. Un alt ofiţer a scăpat, însă, ca prin minune după ce glonţul care era menit să-l omoare a fost oprit de propria sa armă.

„Paznicii încercau să ne direcţioneze către saloane şi ne spuneau să închidem uşile în urma noastră. Era un haos total. De îndată ce a intrat în spital a început să tragă la întâmplare”, a povestit un alt martor. 

Atacatorul a murit, în cele din urmă, într-un schimb de focuri cu forţele de ordine.

Întâmplător sau nu, atacul armat din spitalul Mercy vine la doar câteva zile după ce doctorii din Statele Unite s-au alăturat unei campanii împotriva comercializării armelor de foc. Chiar şi aşa nu este singurul atac armat din Statele Unite care a avut loc ieri. În Colorado o persoană a fost ucisă şi trei au fost rănite într-un schimb de focuri. Iar în Pennsylvania patru trupuri neînsufleţite au fost găsite în subsolul unei case. Potrivit BBC, nu mai puţin de 13 mii de oameni au murit în ultimul an din cauza armelor de foc.

×
Subiecte în articol: chicago persoane
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close