Antena 3 CNN Externe Noi dezvăluliri în cazul Berezovski. El ar fi fost "SPONSORUL" pricipal al revoluţiilor din ţările ex-sovietice

Noi dezvăluliri în cazul Berezovski. El ar fi fost "SPONSORUL" pricipal al revoluţiilor din ţările ex-sovietice

Noi dezvăluliri în cazul Berezovski. El ar fi fost "SPONSORUL" pricipal al revoluţiilor din ţările ex-sovietice
02 Apr 2013   •   16:25

În cadrul unei emisiuni difuzată de televiziunea naţională rusă, un fost agent MI-6 a devoalat rolul oligarhului rus în finanţarea schimbării de regim de la Chişinău, din 2009.

Jurnalistul Arkadi Mamontov, cel care a organizat interviul cu fostul agent al serviciilor secrete britanice, are o reputaţie de bun cunoscător al aspectelor oculte din politica europeană, având la dispoziţie o serie de surse concrete, care îi livrează informaţii cu caracter confidenţial.

Agentul MI-6, care a făcut dezvăluirile, este Veaceslav Jarko şi a fost racolat de serviciile britanice în 2007, dar ulterior s-a predat serviciului rus de contraspionaj.
În cadrul colaborării cu serviciile britanice, Jarko a fost în contact direct cu Boris Berezovski şi Alexander Litvinenko.
Întrebat despre participarea lui Berezovski la "revoluţiile colorate" din spaţiul ex-sovietic, Jarko a furnizat un răspuns surprinzător:

"Berezovski a avut indubitabil o legătură cu aceste evenimente. El a avut o implicare în revoluţia din Georgia şi revoluţia din Ucraina. A avut legătură cu evenimentele din Republica Moldova şi Kârgâzstan. Nu se poate spune că el este cel care a comandat sau a executat aceste revoluţii în proporţie de 100%, dar dacă comparăm revoluţiile cu o companie comercială, atunci se poate spune ce Berezovski avea minim 50% din acţiuni"

Cu puţin timp înainte să moară, Boris Berezovski a dorit să se întoarcă în Rusia şi a cerut ca Vladimir Putin să-i permită acest lucru, printr-o scrisoare transmisă liderului de la Kremlin.

"Cel mai probabil, oligarhul rus a fost lichidat pentru ca dovezile implicării serviciilor secrete occidentale în revoluţiile din spaţiul ex-sovietic să nu ajungă publice", a completat Jarko.

El i-a avertizat pe cei care profită acum, de pe urma revoluţiei din Republica Moldova, că nu ar trebui să jubileze.
"Există situaţii în care unii jucători incomozi ai politicii globale pot vorbi chiar şi din mormânt."



×
Subiecte în articol: servicii secrete Georgia
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close