Antena 3 CNN Externe Noi documente dezvăluie că Brazilia a fost spionată şi de Canada

Noi documente dezvăluie că Brazilia a fost spionată şi de Canada

Noi documente dezvăluie că Brazilia a fost spionată şi de Canada
de M.T.    |    07 Oct 2013   •   09:53

Brazilia a fost spionată şi de Canada, nu doar de Statele Unite, potrivit unor documente ale serviciilor de informaţii canadiene, date publicităţii duminică de televiziunea braziliană Globo, informează Agerpres, care citează AFP.

Documentele, ce provin de la Centrul de securitate a telecomunicaţiilor din Canada (CSTC), au fost făcute publice de fostul analist american Edward Snowden.

Ele arată o schemă detaliată a comunicaţiilor Ministerului brazilian al Minelor şi Energiei, inclusiv apeluri telefonice, e-mail-uri şi detalii privind navigarea pe internet.

Canada are interese semnificative în Brazilia, în special în domeniul minier, a declarat ministrul brazilian al Minelor şi Energiei, Edilson Lobao, pentru Globo, considerând că această situaţie este „foarte gravă”.

„Există multe companii canadiene care sunt interesate să facă afaceri în ţara noastră, dar nu pot spune dacă interesul de a ne spiona vine de acolo, în scopul de a favoriza interesele anumitor firme în afaceri”, a afirmat oficialul brazilian.

În ultimele săptămâni, presa din Brazilia a publicat documente ale serviciilor secrete americane ce dezvăluie spionajul exercitat asupra comunicaţiilor preşedintelui Dilma Rousseff, ale colaboratorilor săi apropiaţi şi ale câtorva milioane de brazilieni, dar şi asupra unor companii, cum ar fi gigantul public petrolier Petrobras.

Această afacere a făcut ca relaţiile dintre cele două ţări să devină tensionate.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close