Antena 3 CNN Externe Noi exerciţii militare în Transnistria. Autoritățile de la Chișinău au cerut explicații Rusiei

Noi exerciţii militare în Transnistria. Autoritățile de la Chișinău au cerut explicații Rusiei

Noi exerciţii militare în Transnistria. Autoritățile de la Chișinău au cerut explicații Rusiei
15 Mar 2017   •   17:02

Unităţi militare ale regimului separatist de la Tiraspol au fost convocate miercuri pentru noi exerciţii, în condiţiile în care în ultimul an forţele armate din Transnistria şi-au intensificat manevrele militare, informează Radio Chişinău, potrivit Agerpres.

Lunetişti din unităţile militare transnistrene au fost convocaţi pentru noi exerciţii, în cadrul cărora vor fi antrenaţi să lovească ţinta cu primul foc de armă. O atenţie deosebită este acordată, de asemenea, tehnicilor de camuflaj, transmite agenţia transnistreană 'Novosti PMR', care citează un comunicat al pretinsului Minister al Apărării din Transnistria, menţionează Radio Chişinău.

Lunetiştii desfăşoară atât exerciţii practice, în poligonul de trageri, cât şi teoretice, precizează sursa citată.

'Militarii învaţă să se deplaseze, să-şi ocupe poziţiile, să se camufleze, să monitorizeze situaţia, să determine distanţa până la ţintă. Acum punem accentul pe corectitudinea executării tuturor acţiunilor, iar mai târziu, pe timp', a declarat comandantul acestor aplicaţii, căpitanul Serghei Popov.

Forţele armate separatiste din Transnistria şi-au intensificat anul trecut programul aplicaţiilor militare, pe care le-au desfăşurat deseori în comun cu militarii din Grupul Operaţional al Trupelor Ruse (GOTR) dislocat în stânga Nistrului. Pretextul invocat de comandamentul militar transnistrean şi cel rus a fost contracararea unei pretinse 'ameninţări teroriste'.

Manevrele militare din regiunea transnistreană au provocat îngrijorări la Chişinău, Ministerul de Externe al Republicii Moldova solicitând explicaţii ambasadei Federaţiei Ruse.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: exercitii militare Transnistria Tiraspol
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close