Antena 3 CNN Externe Noi explozii, auzite în orașul rus Belgorod, lângă granița cu Ucraina

Noi explozii, auzite în orașul rus Belgorod, lângă granița cu Ucraina

Două explozii au fost auzite duminică în orașul rus Belgorod, lângă granița cu Ucraina, au declarat doi martori pentru Reuters. Se întâmpă la câteva zile după ce autoritățile ruse au acuzat forțele ucrainene că au lovit un depozit de combustibil în acea zonă.

Noi explozii, auzite în orașul rus Belgorod, lângă granița cu Ucraina
Sursa foto: Twitter/ The Times Of India
de Cerasela Stafie    |    03 Apr 2022   •   14:48

Cauza exploziei nu este cunoscută. Un martor a spus că exploziile au fost atât de puternice încât au zguduit ferestrele casei sale din Belgorod.

Exploziile au loc la câteva zile după ce Ministerul rus al Apărării a declarat că două elicoptere ucrainene au lovit un depozit de combustibil din oraș, la aproximativ 35 km de granița cu Ucraina, după ce au intrat în Rusia la o altitudine extrem de joasă în primele ore ale zilei de vineri.

Kremlinul a spus că incidentul ar putea submina eforturile de pace.. Un înalt oficial de securitate ucrainean a negat responsabilitatea.

Un oficial local din regiunea din jurul Belgorod a declarat că duminică a avut loc o explozie în satul Tomarovka, dar că nimeni nu a fost rănit și nicio proprietate nu a fost avariată.

”A fost o bubuitură, resturi au căzut pe pământ”, a scris Oleg Medvedev, șeful districtului Yakovlevsky din afara Belgorod, pe aplicația de mesagerie Telegram.

El nu a dat detalii despre natura resturilor și nici despre cauza exploziei. La momentul redactării acestei știri nu se știe clar dacă explozia descrisă de Medvedev a fost una dintre exploziile auzite de martorii Reuters.

×
Subiecte în articol: explozii Rusia Belgorod Război Ucraina
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close