Antena 3 CNN Externe Noi imagini şocante din timpul protestelor de la Teheran, publicate pe Internet (VIDEO)

Noi imagini şocante din timpul protestelor de la Teheran, publicate pe Internet (VIDEO)

Noi imagini şocante din timpul protestelor de la Teheran, publicate pe Internet (VIDEO)
Sursa foto: Protestatar
23 Iun 2009   •   14:46

Preşedintele ales al Iranului, Mahmoud Ahmadinejad va depune jurământul în Parlament între 26 iunie şi 19 august. Puterea de la Teheran a anunţat că alegerile au fost legitime şi nu se pune problema anulării lor.

Protestele continuă, însă, în capitala iraniană. Sute de oameni au blocat străzile oraşului, nemulţumiţi de validarea turului de scrutin din 12 iunie.

Imaginile transmise pe Internet arată haosul din Teheran produs de protestatarii care cer anularea votului. Susţinătorii opoziţiei au luat cu asalt străzile capitalei în ciuda prezenţei forţelor de ordine, nemulţumiţi de decizia puterii privind validarea lui Mahnoud Ahmadinejad în funcţia de preşedinte al Iranului.

După ce, în urmă cu două zile, a fost publicată o înregistrare video în care o iraniană este împuşcată în plină stradă, pe Internet continuă să circule imagini şocante din timpul protestelor.

Într-una dintre aceste înregistrări, un bărbat grav rănit se zbate între viaţă şi moarte în timp ce câţiva protestatari încearcă să-i acorde primul ajutor.




Nici Occidentul nu este convins de corectitudinea scrutinului pentru alegerile prezidenţiale din 12 iunie. Potrivit purtătorului de cuvânt de la Casa Albă, Barack Obama este îngrijorat de situaţia din Teheran, mai ales după scenele de violenţă de zilele trecute.

Mahmoud Admadinejad şi noul Guvern vor depune jurământul în Parlament între 26 iunie şi 19 august.

Antena3.ro




×
Subiecte în articol: proteste Teheran
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close