Antena 3 CNN Externe Noi informații în cazul asasinării lui Kim Jong-nam. Întâlnirea pe care a avut-o cu câteva zile înainte de a fi ucis

Noi informații în cazul asasinării lui Kim Jong-nam. Întâlnirea pe care a avut-o cu câteva zile înainte de a fi ucis

Noi informații în cazul asasinării lui Kim Jong-nam. Întâlnirea pe care a avut-o cu câteva zile înainte de a fi ucis
Sursa foto: Foto: Captură video/youtube.com
30 Ian 2018   •   09:20

Kim Jong-nam, fratele vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong-un, s-a întâlnit cu un cetăţean american la un hotel din Malaezia cu câteva zile înainte de a fi asasinat, în februarie anul trecut, a declarat luni în instanţă un responsabil al poliţiei malaeziene, transmit Reuters şi Kyodo.

Pentru crima de la 13 februarie 2017 de pe aeroportul din Kuala Lumpur au fost inculpate indonezianca Siti Aisyah şi vietnameza Doan Thi Huong, alături de patru nord-coreence care însă s-au sustras până acum justiţiei. 

Kim Jong-nam a sosit în Malaezia la 6 februarie, pe insula Langkawi, un important centru turistic din vestul ţării, care nu a reuşit în schimb să confirme alte detalii, afirmând de pildă că nu-şi mai aminteşte numele hotelului unde s-a cazat Kim Jong-nam şi că nu ştie cum îl cheamă pe americanul cu care s-ar fi întâlnit acesta la 9 februarie. "Până în ziua de azi, identitatea persoanei în cauză nu a putut fi obţinută", a spus Wan Azirul Nizam.

Avocatul indoneziencei, Gooi Soon Seng, l-a întrebat pe responsabilul malaezian în legătură cu o ştire apărută în mai anul trecut în cotidianul nipon Asahi Shimbun, conform căreia Kim Jong-nam s-a întâlnit pe Langkawi cu un agent de informaţii american căruia i-ar fi transmis un mare volum de date. Ziarul cita o analiză a criminaliştilor malaezieni a unui laptop găsit în rucsacul celui asasinat.

Wan Azirul Nizam a confirmat trimiterea laptopului unui laborator de criminalistică din capitala malaeziană Kuala Lumpur, care a stabilit că echipamentul fusese folosit ultima dată la 9 februarie. Analiza criminaliştilor, pusă la dispoziţia Curţii, a mai arătat că unele date de pe acesta fuseseră accesate de pe un stick de memorie inserat în laptop în aceeaşi zi.

Anchetatorul malaezian a spus însă că nu ştie sigur dacă Kim Jong-nam a făcut transferul respectiv de date în timp ce se afla la hotelul din Langkawi sau dacă acea întâlnire a avut legătură cu crima de la aeroport. Drept pentru care avocatul Gooi l-a acuzat că încearcă să ocolească răspunsul. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: informatii asasinare ucis
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close