Antena 3 CNN Externe Noi mărturii cutremurătoare ale supraviețuitorilor tragediei feroviare din Italia

Noi mărturii cutremurătoare ale supraviețuitorilor tragediei feroviare din Italia

Noi mărturii cutremurătoare ale supraviețuitorilor tragediei feroviare din Italia
13 Iul 2016   •   11:53

Bilantul tragediei din Italia, unde doua trenuri s-au ciocnit frontal marti, a ajuns până în acest moment la 27 de morti si peste 50 de raniti, iar supravietuitorii au povestit indurerati momentele de groaza prin care au trecut, scrie Ziare.com.

Cele doua trenuri s-au ciocnit intre orasele Andria si Corato, intre care exista o singura cale ferata pe care garniturile circula alternativ. Autoritatile investigheaza acum de ce se afla ambele trenuri pe sine, cauza accidentului fiind momentan necunoscuta.

Imaginile surprinse marti de elicoptere arata amploarea accidentului feroviar: primele vagoane sunt facute praf si aruncate la distanta de calea ferata. De pe pamant, scena s-a vazut si mai teribil, dupa cum a povestit un cuplu in varsta pentru televiziunea locala Telesveva. Barbatul a spus ca a fost trantit la pamant dupa impact, iar femeia a descris cum a calcat la propriu pe bucati de cadavre pentru a-si elibera sotul, relateaza TVNZ.co.nz.

"L-am tras de sub ramasite si metal. Am mers la sotul meu tipand. L-am tras de picioare, m-am catarat pe bucati de oameni, cat de trist. Nu puteam face nimic", a povestit batrana. Un alt supravietuitor a spus ca scena accidentului era precum "iadul".

"Cum am auzit la televizor ca e nevoie de ajutor suplimentar, am venit aici cu masinile. Am vazut cadavre dezmembrate, ti se rupea inima", a precizat un tanar voluntar pentru Il Giornale.

"Scena pe care am vazut-o era ingrozitoare: cadavre, bucati de cadavre, sange peste tot. (...) Am scos cadavrele unul cate unul. Altele erau blocate in vagoane, intre scaune, geamuri. Ma intreb cum s-a intamplat. Cel mai dureros moment a fost cand rudele victimelor au cerut detalii despre situatia celor dragi", a aratat Barbara, sofer de ambulanță și voluntar.

Autoritatile italiene au deschis o ancheta pentru ucidere din culpa cu victime multiple, iar acum ramane ca anchetatorii sa afle cum s-a produs tragedia.

×
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close