Antena 3 CNN Externe Noi nominalizări în administraţia Obama. Preşedintele ales a numit încă 3 experţi în echipa economică

Noi nominalizări în administraţia Obama. Preşedintele ales a numit încă 3 experţi în echipa economică

Noi nominalizări în administraţia Obama. Preşedintele ales a numit încă 3 experţi în echipa economică
19 Dec 2008   •   09:32

Preşedintele ales al Statelor Unite, Barack Obama, îşi întregeşte echipa economică, nominalizând alţi trei viitori membri. Obama a numit-o pe Mary Schapiro la conducerea organismului însărcinat cu reglementarea pieţelor financiare, pe Gary Gensler, în funcţia de preşedinte al forului însărcinat cu reglementarea pieţelor derivate. În shimb, DanTarullo, a fost numit în unul dintre posturile de guvernatori ai Comitetului pentru politică monetară al Rezervei Federale. Numirea celor trei trebuie confirmată de Senat.
?Aceste persoane vor ajuta la stabilirea unor reguli noi şi de bun simţ, care îi vor proteja pe investitori, pe consumatori şi întreaga noastră economie de fraudă şi manipularea venită din partea câtorva iresponsabili. Aceste reguli vor răsplăti spritul antreprenorial, al celor care muncesc, spirit care a fost dintotdeauna motorul care a dus la prosperitatea noastră, şi va distruge cultura lăcomiei şi a înşelăciunii?, a declarat Obama.
Schapiro va avea dificila sarcină de a restabili reputaţia instituţiei de reglementare a pieţelor financiare, după cea mai gravă criză din anii '30 şi în urma scandalului Madoff, o escrocherie financiară de 50 de miliarde de dolari. Obama a subliniat importanţa existenţei unui sistem financiar stabil.
?Cred că este important ca Trezoreria, Rezerva Fedearală şi noi toţi să facem tot ceea ce este necesar pentru a ne asigura că sistemul nostru financiar este stabil şi sigur?, spune Obama.
Surse democrate susţin că Obama l-a ales pe amiralul în retragere Dennis Blair pentru a deveni şeful serviciilor de informaţii americane. Obama ar trebui să anunţe ultimele numiri în Cabinet până la sfârşitul săptămânii. El va pleca sâmbătă într-o vacanţă în Hawaii, împreună cu familia.
Antena3

×
Subiecte în articol: Barack Obama
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close