Antena 3 Externe Noi proteste cu mii de manifestanţi în Spania şi Italia, faţă de măsurile de austeritate

Noi proteste cu mii de manifestanţi în Spania şi Italia, faţă de măsurile de austeritate

de Antena3.ro    |    07 Sep 2011   •   14:09
Noi proteste cu mii de manifestanţi în Spania şi Italia, faţă de măsurile de austeritate
Sursa foto: Foto: Mediafax

Măsurile de austeritate au scos mii de oameni în stradă, în Spania şi Italia. La Madrid, mii de protestatari si-au strigat nemulţumirile faţă de deciziile guvernului. Şi la Roma, teama de sărăcie a provocat manifestaţii, la care au participat şi numeroşi români.

În Capitala Spaniei, la apelul sindicatelor, mii de oameni au protestat faţă de modificarea Constituţiei. Sindicaliştii sunt nemulţumiţi că introducerea unui amendament ce stipulează limitarea deficitului bugetar este votată de Parlament şi nu prin referendum.

Indignaţii, cum se autointitulează protestatarii, nu sunt de acord nici cu măsurile de austeritate adoptate recent de Guvernul spaniol. Ei spun că s-au săturat să strângă cureaua. La fel de nemulţumiţi sunt şi italienii. Cel mai mare sindicat a declarat grevă generală şi a chemat la manifestaţii. Printre protestatari au fost şi români.

Guvernul italian a anunţat măsuri drastice de austeritate, care prevăd creşteri de taxe şi tăieri bugetare de zeci de miliarde de euro.


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close