Antena 3 CNN Externe Noi proteste în St. Louis: Un tânăr de culoare "înarmat" a fost împuşcat mortal pe stradă. Poliţistul a tras 17 focuri asupa lui

Noi proteste în St. Louis: Un tânăr de culoare "înarmat" a fost împuşcat mortal pe stradă. Poliţistul a tras 17 focuri asupa lui

Noi proteste în St. Louis: Un tânăr de culoare "înarmat" a fost împuşcat mortal pe stradă. Poliţistul a tras 17 focuri asupa lui
09 Oct 2014   •   14:09

Un poliţist din St. Louis, aflat în afara orelor de program, a împuşcat mortal un tânăr afro-american, incident ce a provocat proteste stradale.

Departamentul de Poliţie Metropolitană din St. Louis susţine că ofiţerul l-a împuşcat pe tânărul de culoare noaptea trecută, după ce suspectul a tras de câteva ori asupra poliţistului, acesta scăpând nevătămat.

Incidentul armat are loc la doar două luni după ce un adolescent negru, Michael Brown, a fost omorât în plină stradă de către poliţiştii din Ferguson, Missouri.

Potrivit unor martori, asupra victimei s-au tras 17 focuri de armă. Aceasta avea în mână un sandwich şi se presupune că poliţistul a crezut că acesta era de fapt armă de foc.

Vonderrick Myers Jr avea doar 18 ani, iar o rudă de-a sa spune că băiatul nu purta arme letale.

"Avea în mână un sandwich. Atâta tot. Poliţistul a crezut că avea un pistol asupra sa. Aşa s-a întâmplat şi cu Michael Brown, ne-am săturat de brutalitatea poliţiei", spune Teyonna Myers, verişoara victimei.

Poliţistul era în haine civile şi se îndrepta spre al doilea loc de muncă, aprobat de către superiorii săi. El a observat pe stradă un grup de tineri suspecţi, le-a cerut să se legitimeze, iar aceştia au rupt-o la fugă. În cele din urmă, ofiţerul a reuşit să-l prindă pe Myers, cu care a intrat într-un conflict fizic. Potrivit autorităţilor, tânărul a scos o armă şi a tras asupra poliţistului.

"Viaţa colegului nostru a fost pusă în pericol atunci când s-a tras asupra lui. El a reacţionat normal, în legitimă apărare şi a tras la rândul său. Din nefericire, suspectul a fost împuşcat mortal", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Poliţie, Leah Freeman.

200 de persoane s-au strâns în apropiere de locul unde s-a petrecut incidentului armat şi au protestat faţă de acţiunea reprobabilă a forţelor de ordine.
"Pe cine serviţi, pe cine protejaţi?", "Poliţişti ucigaşi trebuie să plece", scandau oamenii nervoşi în faţa unui cordon de poliţişti.

Uciderera lui Brown în august, tânărul de culoare împuşcat tot de către un poliţist alb în suburbia din Ferguson, a stârnit aprigi controverse legate de folosirea abuzivă a forţei.

La sfârşitul acestei săptămâni, în mai multe oraşe din SUA se vor organiza proteste prin care se va cere diminuarea violenţei exercitate de către poliţişti, bazată pe criterii rasiale

×
Parteneri
Xi Jinping, primit la Paris de Macron și Ursula von der Leyen
x close