Antena 3 CNN Externe Noi proteste la Casa Albă, faţă de aprobarea unei intervenţii militare în Siria

Noi proteste la Casa Albă, faţă de aprobarea unei intervenţii militare în Siria

Noi proteste la Casa Albă, faţă de aprobarea unei intervenţii militare în Siria
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
08 Sep 2013   •   13:58
Zeci de manifestanţi s-au reunit sâmbătă în faţa Casei Albe, după care au plecat către Congres, pentru a-şi exprima opoziţia faţă de aprobarea unor atacuri americane în Siria, relatează AFP, conform Mediafax.
Aproximativ 200 de manifestanţi s-au reunit la prânz în faţa clădirii Executivului american, afişând bannere pe care scria "Pace în Siria", pancarte cu "Bombardarea Siriei nu va proteja oamenii, îi va ucide" şi lansând sloganuri precum "Obama, jos mâinile de pe Siria".
Ca şi în Irak şi Libia, atacurile "nu vor duce la pace, ci vor agrava conflictul", a declarat pentru AFP Eugene Puryear, organizatorul manifestaţiei lansate de grupul AnswerCoalition.
"Congresul care se presupune că reprezintă poporul american trebuie să se pronunţe în conformitate cu majoritatea americanilor, care sunt împotriva războiului", a adăugat el.
Printre manifestanţi, Alaa Abyad, în vârstă de 43 de ani, sirian devenit american şi care locuieşte de zece ani în Statele Unite, consideră că administraţia americană "afirmă că va ucide Guvernul (sirian) dar va ucide şi oameni nevinovaţi".
Oranizarea unor atacuri "va ajuta Al-Qaida", asigură el. 
Manifestanţii au mers apoi spre Congres. 
O manifestaţie similară va fi organizată luni, data revenirii din vacanţă a congresmenilor. 
Congresul va începe în această zi dezbaterea unui proiect de intervenţie militară susţinut de Barack Obama, ca reacţie la atacurile cu armă chimică din 21 august de la periferia Damascului, soldat cu sute de morţi şi pentru care Obama acuză regimul lui Bashar al-Assad.

×
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close