x close

"Noi rămânem în Europa". Mii de manifestanţi la Atena, în favoarea unui răspuns "DA" în cadrul referendumului. Vezi SCENARIILE privind viitorul Greciei

de S.T.    |    30 Iun 2015   •   22:00
"Noi rămânem în Europa". Mii de manifestanţi la Atena, în favoarea unui răspuns "DA" în cadrul referendumului. Vezi SCENARIILE privind viitorul Greciei Foto: Agerpres/EPA
Cel puţin 20.000 de persoane au manifestat marți seara la Atena în favoarea unui răspuns "Da" în cadrul referendumului ce va fi organizat duminică de guvernul condus de Alexis Tsipras.

Oamenii au manifestat şi pentru susţinerea măsurilor bugetare şi a reformelor cerute Greciei de către creditori, relatează AFP.

Manifestanţii, în majoritate ostili guvernului stângii radicale al partidului Syriza, s-au reunit în Piaţa Parlamentului la apelul unei iniţative numite "Noi rămânem în Europa", exprimând de asemenea teama faţă de o ieşire a Greciei din zona euro în caz de eşec al guvernului în ceea ce priveşte un acord cu creditorii UE şi FMI. Luni, peste 13.000 de susţinători ai Syriza au manifestat în acelaşi loc pentru a susţine un răspuns "Nu" în cadrul referendumului.

Atena s-ar putea retrage din NATO sau ar putea să nu mai susţină sancţiunile internaţionale impuse Rusiei în cazul în care nu se va găsi o soluţie pentru criza din Grecia. În plus, criza din Grecia ar putea conduce la creşterea fluxului de refugiaţi în Europa, relatează Bloomberg.

Parteneri
Parteneri
sati