Antena 3 CNN Externe Noi restricţii la graniţă anunţate de un stat turistic

Noi restricţii la graniţă anunţate de un stat turistic

Noi restricţii la graniţe pentru turiştii care vor să meargă în Ungaria, a anunţat, duminică, guvernul Viktor Orban. Decizia vine după ce cazurile de coronavirus au crescut simţitor în mai multe state, în ultima perioadă.

Noi restricţii la graniţă anunţate de un stat turistic
Sursa foto: Pixabay
de Denisa Nedelcu    |    12 Iul 2020   •   14:30

Potrivit noilor reguli, ungurii care se întorc din ţări cu risc crescut de COVID, mai exact din zonele roşii şi galbene, vor fi obligaţi să se supună unor controale medicale la graniţă şi să intre în carantină, a anunţat şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, Gergely Gulyas.

La fel se va întâmpla şi cu străinii care vin din ţări "galbene" şi vor să meargă în Ungaria. În cazul turiştilor străini care vin din zonele roşii, intrarea lor va fi interzisă, potrivit agerpres.ro.

Carantină, până se fac două teste COVID negative

În prezent, Albania, Bosnia-Herţegovina, Macedonia de Nord, Muntenegru şi Ucraina fac parte din categoria "roşie". Dintre statele membre ale Uniunii Europene, în categoria "galbenă" sunt Bulgaria, Portugalia, Suedia şi România. Tot aici intră şi Marea Britanie.

Persoanele care vin din aceste ţări trebuie să stea în carantină până când fac două teste negative la un interval de 48 de ore.
 

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță schimbarea drastică a vremii
x close